Dodon spune că a aflat din presă despre cauza incendiului din curtea sa: Trezește dubii obiectivitatea concluziilor
Full Article 3 minutes read

Dodon spune că a aflat din presă despre cauza incendiului din curtea sa: Trezește dubii obiectivitatea concluziilor

Fostul președinte Igor Dodon spune că a aflat din presă că pompierii au stabilit cauza incendiului care a avut loc la domiciliu familiei sale pe 4 septembrie curent. El declară că concluziile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență trezește dubii și incendiul s-ar fi produs „din cauza utilajelor speciale de interceptare instalate” la domiciliul său. Astfel, fostul președintele spune că s-a adresat organelor competente. 

Dodon menționează că nu a fost informat despre rezultatul investigației făcute de pompieri.

„Am aflat din presă că pompierii au stabilit cauza incendiului care a avut loc la domiciliu familiei mele pe data de 4 septembrie. Vreau să atenționez că, în mod legal nu am fost informat despre rezultatul investigației făcute de pompieri. Este cel puțin straniu să informezi mai întâi presa afiliată guvernării înaintea persoanelor interesate”, scrie Dodon, pe Facebook.

Fostul șef de stat spune că „trezește dubii obiectivitatea concluziilor trase și prezentate public”.

El declară că a discutat cu mai mulți specialiști din domeniu, care ar fi declarat că „scurt circuitul și explozia care a dus la incendierea terasei, pot fi provocate ca urmare a instalării necalitative a unor utilaje de înregistrare în rețeaua de electricitate și/sau în interiorul utilajelor electrocasnice”.

„Prezența utilajelor speciale de interceptare la domiciliul meu, fapt despre care am menționat public încă din luna iunie, a fost recent confirmată de procurorii de caz prin prezentarea mai multor stenograme în instanța de judecată”, comunică Dodon.

Astfel, fostul președintele spune că s-a adresat organelor competente. „Din aceste considerente, am solicitat organelor competente să înceapă o investigație detaliată, inclusiv să verifice procesele verbale și detaliile cine, când și ce fel de utilaje au instalat la domiciliul meu, ceea ce ar fi dus la incendiul din 4 septembrie”, a conchis Dodon.

***

Pe 4 septembrie, în curtea casei lui Igor Dodon s-a produs un incendiu, fiind necesară intervenția pompierilor. Un foișor din lemn a ars în totalitate. Fostul șef de stat spunea atunci că focul a izbucnit dintr-un motiv necunoscut.

Pe 27 septembrie curent, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a declarat că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit generat de o defecțiune a echipamentului electric.

De menționat că fostul șef al statului, Igor Dodon, se află în arest la domiciliu. El figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Fostul șef de stat pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: