VIDEO Dodon susține că a primit amenințări cu moartea: „Noi avem de-a face cu bandiții, mafia”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Dodon susține că a primit amenințări cu moartea: „Noi avem de-a face cu bandiții, mafia”

Președintele Igor Dodon susține că a primit amenințări cu moartea. În cadrul ediției din 19 iunie a emisiunii „Președintele răspunde”, șeful statului a povestit că atît anul curent, cât și cel trecut, s-a încercat șantajarea sa de către Vladimie Plahotniuc. El a reiterat că asupra magistraților implicați în investigarea dosarelor de rezonanță sunt efectuate presiuni.

„Presiunea e foarte mare. Pe mine m-au preîntâmpinat și anul acesta și anul trecut. Ia seama, noi ție o să îți arătăm „кузькину мать”. Ai să vezi ce vom face cu tine. O să facem așa că nu o să vrea nimeni să dea mâna cu tine nici în afara țării, nici în interior. Să mă șantajeze. (…) Eu înțeleg că o să loviți dur în mine și în familia mea în perioada ulterioară”, a relatat președintele țării.

Acesta a mai spus că a primit amenințări cu moartea și a reiterat că Vladimir Plahotniuc face presiuni asupra oamenilor legii implicați în investigarea dosarelor de rezonanță.

„Noi avem de-a face cu bandiții, mafia. Când îi strângi la perete, încep presiunile și amenințările, inclusiv cu viața. Dacă ei și-au permis, anul trecut, amenințări la viața președintelui, dvs considerați că ei nu pot să facă acest lucru cu procurorii, judecătorii?”, a spus Dodon.

Șeful statului a reiterat că Serviciul Protecție Pază de Stat și alte instituții abilitate vor acorda suport și pază, dacă va fi necesar, persoanelor implicate în investigarea dosarelor de rezonanță.

„Nu voi veni cu detalii cui și ce pază i-a fost oferită, dar astfel de decizii au fost, deja, luate. Pentru a lărgi posibilitățile acestui suport, am înaintat și o inițiativă legislativă, care ar permite să implicăm și MAI, și alte structuri. Cum altfel să lupți cu bandiții, cu mafia?”, a mai spus acesta.

Președintele țării i-a adresat un mesaj lui Vladimir Plahotniuc.

„Vladimir Gheorghevici (Plahotniuc, NM) treci niște limite. Este luptă politică, faci coaliție cu unul cu altul, nu cumperi deputați, nu lovești în familie, în rude. Eu nu mi-am permis niciodată, cu nimeni, nici cu dumitale. Chiar să am posibilitate, nu o sa o fac niciodată asta. Voi sunteți cu metode de acestea, cu anii 90. De ce acum? Pentru că îi ard… tălpile, să nu spun altceva”, a spus Dodon.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: