Dodon susține că PSRM ar putea obține peste 40 de mandate la alegerile parlamentare anticipate
Full Article 2 minutes read

Dodon susține că PSRM ar putea obține peste 40 de mandate la alegerile parlamentare anticipate

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, susține că la alegerile parlamentare anticipate PSRM ar putea obține peste 40 de mandate. Totodată, Dodon nu exclude că în parlament ar putea intra două sau trei partide. 

„Rămân pe poziția fermă că socialiștii vor obține nu mai puține mandate decât acum. Cunoașteți că socialiștii au venit în parlament cu 35 de mandate, plus două mandate am obținut mai târziu pe circumscripții. Cred că acesta este rezultatul minim care va fi luat de socialiști”, a spus liderul socialiștilor în cadrul emisiunii „Președintele Igor Dodon răspunde”.

„Din ceea ce vedem, preferințele electorale ale cetățenilor se divizează acum între socialiști, Igor Dodon, și Maia Sandu, PAS. Nu exclud că ar putea să treacă doar două sau trei partide maxim în următorul parlament, restul toți să rămână în afară. În acest caz, numărul mandatelor pentru socialiști va crește peste 40”, a mai spus Dodon.

De asemenea, liderul PSRM a afirmat că formațiunea pe care o conduce este pregătită pentru alegerile parlamentare anticipate.

Amintim că pe 28 aprilie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională hotărârea parlamentului din 31 martie, privind declararea stării de ugență. La scurt timp, șefa statului a anunțat că a semnat decretul privind dizolvarea parlamentului. Alegerile parlamentare anticpate urmează să se desfășoare pe 28 aprilie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: