Dodon susține că Sîrbu și Candu ar fi vrut să adere la PSRM, anul trecut. Sîrbu răspunde: „Adevărul se va afla curând!”
Full Article 3 minutes read

Dodon susține că Sîrbu și Candu ar fi vrut să adere la PSRM, anul trecut. Sîrbu răspunde: „Adevărul se va afla curând!”

Președintele Igor Dodon susține că mai mulți deputați care făceau parte din PDM, inclusiv Serghei Sîrbu și Andrian Candu ar fi vrut să adere la PSRM. Totodată, șeful statului susține că problema traseismului politic dintr-o fracțiune în alta ar putea fi soluționată prin modificarea Constituției. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 3 iulie a platformei online „Președintele răspunde”. Contactați de NM, deputații Serghei Sîrbu și Andrian Candu au negat vehement informația.

„În luna iunie a anului trecut, Serioja Sîrbu de la PDM (în prezent acesta este deputat Pro Moldova, NM) suna la colegii mei, ridica mâinile: „ne predăm, trecem la voi”. Eu am spus categoric: pe niciunul nu îl acceptați să treacă la noi. Candu a fost la mine în birou prin septembrie-octombrie și mulți alții. Eu nu am admis ca niciunul dintre ei să treacă la noi, cu toate că ei erau gata, fără bani nimic: „Vrem să venim în echipa vostră, echipă de perspectivă”. Eu la voi, nici la unul, nici la un partid nu m-am vârât să scot deputați, cu toate că am avut posibilitate și am posibiliate. Dar nu voi face niciodată acest lucru, eu nu sunt Plahotniuc”, a declarat Dodon.

Contactat de NM, Serghei Sîrbu a calificat declarația lui Igor Dodon drept aberație.

„Cea mai mare aberație pe care am auzit-o în viața mea. Se vede că echipa îl dezinformează permanent. De asta a ajuns unde ajuns în mizeria de regim banditesc care răpește oameni. L-am refuzat pe Dodon în 2011. L-am refuzat în 2013. Posibil e tare deranjat de activitatea mea. Dar nici să nu viseze. Eu nu voi face parte niciodată din echipa de organizație criminală care răpește oameni! Adevărul se va afla curând și toți vor răspunde pentru crimele comise. Nimeni nu e veșnic la putere”, a comentat Sîrbu.

Și liderul Pro Moldova Andrian Candu a negat vehement informația.

„Doamne ferește. Niciodată, nici măcar în cele mai urâte vise nu aș vrea să fac parte din echipa socialiștilor și a lui Dodon. Și-ar fi dorit el, poate. Dar nu are nicio șansă”, a răspuns deputatul.

Președintele Igor Dodon susține că traseismul politic poate fi combătut prin modificarea Legii Supreme.

„Pentru a rezolva problema asta de principiu trebuie modificată Consituția și sunt de acord cu colegii mei din PSRM. Știu că o să sară mulți experți că nu se poate. Dar să cumperi deputați se poate? (…) De aceea, despre cumpăratul deputaților: de interzis prin lege trecerea dintr-o fracțiune în alta. Nu-ți place? Depune mandatul, ieși din parlament, du-te la alegeri, o să te aleagă poporul? O să fii deputat în parlament”, a argumentat Dodon.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: