Dodon susține că SIS îi filează membrii familiei. Reacția Serviciului de Informații și Securitate
Full Article 2 minutes read

Dodon susține că SIS îi filează membrii familiei. Reacția Serviciului de Informații și Securitate

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) neagă orice implicare în activități ce depășesc cadrul legal. Reprezentanții instituției au publicat un comunicat de presă după ce, în cadrul vlogului său din 28 mai, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon a declarat că soția și copilul său ar fi filați de către SIS.

Igor Dodon a comentat declarațiile din ajun ale președintei Maia Sandu, potrivit cărora, mai multe dintre rudele sale ar fi urmărite la indicația ministrului de Interne în exercițiu, Pavel Voicu, în spatele căruia ar fi Partidul Socialiștilor. La rândul său, Dodon a declarat că familia sa ar fi filată de SIS.

„În Republica Moldova, de filaj, la moment, se ocupă doar SIS-ul, care este în subordinea Maiei Sandu. (…) Cunoaștem informații foarte sigure că, o dată în două-trei zile, Maia Sandu primește un raport detaliat de la SIS despre ce a făcut Dodon, ce a făcut soția lui Dodon, când s-a dus copilul la grădiniță, când l-a adus, ce fac deputații PSRM în teritoriu, ce fac miniștrii, ce fac procurorii”, a declarat Dodon.

Reprezentanții SIS au publicat o declarație cu privire la afirmațiile lui Dodon: „Spre regret, SIS este frecvent utilizat de către diverși actori politici sau lideri de opinie în retorica lor, fără ca aceștia să cunoască esența activității Serviciului, precum și procedurile respectate de instituție. Menționăm că, pentru autorizarea unor măsuri „ofensive” este nevoie de realizarea cumulativă a tuturor condițiilor legale. În pofida oricăror insinuări, SIS își reafirmă hotărârea de a menține neutralitatea și echidistanța în activitatea cotidiană cu realizarea misiunilor în conformitate cu interesele de securitate ale Republicii Moldova”.

***

În cadrul ediției din 27 mai a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, președinta țării Maia Sandu a dezvăluit că mai mulți membri ai familiei sale sunt urmăriți „de câteva săptămâni”. Acțiunile ar avea loc „la comanda ministrului de Interne Pavel Voicu”, în spatele căruia ar fi Partidul Socialiștilor. Ministerul Afacerilor Interne a venit cu o reacție pe 28 mai. Într-un comunicat de presă, reprezentnații instituției au negat informația privind urmărirea rudelor Maiei Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: