Dodon susține că Tiraspolul nu a permis constituirea a trei secții de votare în stânga Nistrului. Ce (nu) spun autoritățile locale?
Full Article 2 minutes read

Dodon susține că Tiraspolul nu a permis constituirea a trei secții de votare în stânga Nistrului. Ce (nu) spun autoritățile locale?

Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale din regiunea transnistreană au refuzat să răspundă la întrebarea NM despre constituirea secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare din 11 iulie la Bender și Corjova.

„În prezent, Comisia Electorală Centrală a Transnistriei nu are motive pentru a oferi comentarii la acest subiect”, au răspuns reprezentanții instituției la demersul NM de a comenta declarația liderului Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon, potrivit căruia, cele trei secții suplimentare pentru scrutinul parlamentar nu vor fi deschise din cauza că administrația de la Tiraspol a refuzat accesul polițiștilor moldoveni pentru a supraveghea procesul electoral.

„A fost una dintre primele tentative CEC să deschidă secții de votare la Corjova și Bender. Pentru a asigura procesul de vot în aceste secții, trebuia permis accesul reprezentanților instituțiilor de drept de la Chișinău, polițiștilor noștri. Din păcate, partenerii noștri din stânga Nistrului nu au vrut să accepte acest lucru și a trebuit să renunțăm la deschiderea acestor trei secții de vot”, a declarat Dodon.

Amintim că, pe 15 iunie, CEC și-a revăzut decizia privind constituirea a 44 de secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană pentru alegerile din 11 iulie. În conformitate cu noua hotărâre, vor fi deschise doar 41 de secții de votare – cu una mai puțin în comuna Corjova, raionul Dubăsari și cu două mai puțin la Bender. CEC a argumentat că a recurs la această inițiativă întrucât, în urma discuțiilor cu Comisia Unificată de Control și cu Inspectoratul General al Poliției, a ajuns la concluzia că oamenilor legii le va fi dificil să controleze transparența și legalitatea procesului electoral în cele trei secții de votare menționate.

Ulterior, în cadrul videoblogului său, Igor Dodon a declarat că, de fapt, autoritățile transnistrene nu au permis accesul forțelor de ordine de la Chișinău pentru a supraveghea procesul de vot în cele trei secții de votare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: