Dodon planifică să participe la parada din Moscova. Precizările președinției
Full Article 2 minutes read

Dodon planifică să participe la parada din Moscova. Precizările președinției

Președintele Igor Dodon plănuiește să meargă la parada Victoriei care se va desfășura în capitala Federației Ruse pe 24 iunie. Informația a fost confirmată pentru NM de către șefa serviciului de presă a președinției, Carmena Sterpu. Aceasta a precizat că totul depinde de situația epidemiologică din țară, dar și din lume.

„Președintele va merge neapărat la parada planificată pentru 24 iunie și speră că până atunci situația epidemiologică va permite acest lucru”, a adăugat Sterpu.

Precizăm că, potrivit dalor publicate de presa din Rusia, și-au confirmat prezența la paradă și președintele Kazahstanului, cel al Kirghiziei, liderul Osetiei de Sud și al Abhaziei.

Parada consacrată aniversării a 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial trebuia să se desfășoare pe 9 mai, însă a fost contramandată din cauza pandemiei de COVID-19. Potrivit deciziei lui Vladimir Putin, aceasta va avea loc pe 24 iunie.

Potrivit celui mai recent bilanț, în Rusia au fost testate pozitiv cu noul coronavirus 379 000 de oameni. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate peste 8000 de cazuri noi. De la izbucnirea focarului, 150,9 mii de oameni din Federația Rusă s-au însănătoșit, iar 3 141 au decedat.

Precizăm că majoritatea persoanelor care se întorc în Republica Moldova din afara țării trebuie să petreacă 14 zile în autoizolare. Printre cei care fac excepție de la regulă sunt șoferii de curse lungi, piloții, studenții, dar și diplomații acreditați în țara noastră.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: