Doi bărbați din Moldova, diagnosticați cu gripă, au murit. Unul avea concomitent și virusul SARS-CoV-2
Full Article 2 minutes read

Doi bărbați din Moldova, diagnosticați cu gripă, au murit. Unul avea concomitent și virusul SARS-CoV-2

Încă două persoane din Republica Moldova au murit din cauza gripei. Informația a fost confirmată, pe 14 ianuarie, de Ministerul Sănătății. Este vorba despre doi bărbați de 54 și respectiv 52 de ani. Unul dintre aceștia avea concomitent și virusul SARS-CoV-2.

Cele două decese s-au produs pe 13 ianuarie. Ambii decedați erau bărbați de 54 și, respectiv, 52 de ani. Cel din urmă caz se referă la flurona – coinfecție a virusului care cauzează gripa și a virusului SARS-CoV-2.

Ambele cazuri au fost notificate la Agenția Națională pentru Sănătate Publică și sunt în proces de examinare. Reiterăm că riscul infectării cu gripă și alte infecții respiratorii virale acute poate fi redus prin respectarea măsurilor de prevenire, precum: evitarea aglomerațiilor; purtarea măștii de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectarea distanței față de persoanele care prezintă simptome respiratorii; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei şi strănutului; vaccinarea antigripală”, a precizat Ministerul Sănătății.

Medicii recomandă ca, la apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune consultați medicul de familie.

Amintim că, anterior, un bărbat de 22 de ani și o femeie de 44 de ani din stânga Nistrului au fost răpuși din cauza gripei.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: