UPDATE Doi deputați noi în parlament. Curtea Constituțională a validat mandatele
Full Article 2 minutes read

UPDATE Doi deputați noi în parlament. Curtea Constituțională a validat mandatele

Deputata din fosta legislatură, socialista Marina Radvan, va reveni în parlament. Comisia Eelectorală Centrală (CEC) a iniţiat, astăzi, 27 decembrie, procedura de validare acesteia în funcţie, după ce Tatiana Cuneţchi şi-a depus cererea de demisie, pentru a prelua funcția de director interimar al Agenției Servicii Publice.

De asemenea, CEC a luat o decizie asemănătoare şi în privinţa unui fotoliu de deputat vacant, atribuit Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, după decesul deputatului Serghei Cataranciuc. Acesta va fi înlocuit de Virgiliu Pâslariuc.

UPDATE (12.45) Curtea Constituțională a validat mandatul Marinei Radvan de pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și cel a lui Virgiliu Pâslariuc de pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”.

Marina Radvan a ocupat fotoliul de deputat și în legislatura precedentă. Ea este licențiată în relații internaționale și actriță. În prezent, ea este consilieră în Consiliul municipal Chișinău.

Virgiliu Pâslariuc este doctor în științe istorice, conferențiar universitar la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova.

Amintim că tot astăzi, CEC a stabilit și data alegerilor parlamentare noi în circumscripția nr. 38, care a rămas vacantă. Acesta se va desfășura pe 15 martie 2020. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: