Doi deținuți din Penitenciarul Brănești au gestionat jafuri la Ungheni și Telenești. Una dintre victime este în stare gravă (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Doi deținuți din Penitenciarul Brănești au gestionat jafuri la Ungheni și Telenești. Una dintre victime este în stare gravă (VIDEO)

O grupare infracțională specializată în jafuri și atacuri tâlhărești, condusă de doi deținuți din Penitenciarul nr. 18 Brănești, a fost deconspirată de oamenii legii. Din cadrul acesteia făcea parte și o minoră. Bănuiții pătrundeau în locuințe, maltratau proprietarii și îi jefuiau. Gruparea a comis cel puțin două astfel de fapte în raioanele Telenești și Ungheni. Una dintre victime este spitalizată în stare gravă.

Din grupare făceau parte 9 membri: 7 bărbați și două femei. Printre cei 7 bărbați erau și doi deținuți ai Penitenciarului Brănești. În ceea ce privește suspectele, una dintre ele este minoră.

Activitatea criminală a grupării a fost monitorizată și documentată timp de o lună. Oamenii legii au acumulat probe, iar ulterior au efectuat 9 percheziții (la domiciliul bănuiților, în automobile şi în penitenciarul nr. 18 Brăneşti), unde au depistat și ridicat mai multe bunuri şi obiecte care ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor. Este vorba despre: telefoane mobile, mijloace băneşti în lei şi valută străină (2700 euro, circa 20 000 de lei), hainele folosite, o rangă metalică cu care ar fi fost maltratată una din victime, două automobile cu care s-au deplasat la locul comiterii infracțiunilor, cât și o schemă scrisă de mînă din carnetul unui deținut, în care era indicat locul comiterii uneia din infracțiuni.

Șase membri ai grupării au fost reținuți. Ulterior, patru au fost plasați în arest pentru 30 de zile, altul se află în urmărire penală, fiind condamnat la termen real de privațiune de libertate. Totodată, minora este cercetată în stare de libertate, iar un suspect urmează a fi anunțat în căutare.

Suspecții au vârste cuprinse între 17 și 39 de ani și sunt originari din raioanele Leova, Orhei, Glodeni, Strășeni și Ocnița. Cinci dintre ei au fost anterior judecați pentru diferite infracțiuni.

Gruparea ar fi comis două infracțiuni pe teritoriul raioanelor Telenești și Ungheni. Suspecții intrau în casă, amenințau, maltratau și imobilizau proprietarii, după care sustrăgeau diferite bunuri. Suma pagubei într-un caz probat până la moment, constituie circa 25 mii lei, iar în al doilea caz nu a fost posibil de stabilit, deoarece victima se află în stare gravă internată la spitalul de urgență din mun. Chişinău.

Dacă vor fi recunoscuți vinovați, bănuiții riscă de la 10 până la 12 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: