Doi moldoveni, arestați în Olanda pentru trafic de persoane. Transportau 65 de conaționali, care urmau să ceară azil politic UPDATE
Full Article 2 minutes read

Doi moldoveni, arestați în Olanda pentru trafic de persoane. Transportau 65 de conaționali, care urmau să ceară azil politic UPDATE

Doi moldoveni, ambii șoferi, au fost arestați în Olanda, fiind suspectați de trafic de persoane. Aceștia transportau 65 de conaționali, care urmau să ceară azil politic într-un oraș din nordul țării, informează presa locală

În autobuz se aflau și mai mulți minori. Pasagerii urmau să ajungă la un centru de refugiați din localitatea Ter Apel, situată în nordul Olandei. Oamenii legii au fost alertați de către reprezentanții instituției, după ce aceștia au observat un grup de 20 de persoane care se îndreptau spre clădire.

Este a doua oară timp de o săptămână când un grup de moldoveni intră în vizorul poliției din Olanda, se mai arată în articolul publicat. Vinerea trecută, 19 persoane au fost găsite de forțele de ordine într-un autobuz, fără ca să aibă actele de identitate necesare. Șoferul vehiculului, un bărbat de 34 de ani, a fost arestat.

În august, un alt grup de 10 persoane a fost găsit într-un microbuz. În total, 204 moldoveni au cerut azil politic în Olanda în luna octombrie, fiind al doilea cel mai mare grup de refugiați din această țară, după Siria.

Contactați de NM, reprezentanții serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene ne-au spus că au solicitat de la autoritățile olandeze mai multe informații despre acest caz.

UPDATE (14.36) Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații s-a autosesizat cu privire la articolul publicat în presa din Olanda. Într-un comunicat publicat pe pagina de facebook a instituției, se arată că reprezentanții acesteia urmează să stabilească toate circumstanțele cu referire la caz. De asemenea, aceștia îndeamnă persoanele care cunosc cazuri de trafic de persoane să apeleze la linia fierbinte +373 22 254 998 – 24/24 ore sau să se prezinte la adresa: str. V. Alecsandri nr.1, et.3, mun.Chișinău.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: