Două persoane se află în comă după accidentul de la Ștefan Vodă. Precizările medicilor
Full Article 3 minutes read

Două persoane se află în comă după accidentul de la Ștefan Vodă. Precizările medicilor

Două persoane, un tânăr de 18 ani și o femeie de 47 de ani, sunt în continuare în stare gravă, fiind internați la reanimare, la Spitalul raional din Ștefan Vodă. Medicii susțin că poartă discuții cu specialiștii de la Chișinău, pentru ca ambii pacienți să fie transportați marți la Institutul de Medicină Urgentă, informează ZdG.

Vicedirectorul spitalului raional din Ștefan Vodă, Anatolie Gurilă, a declarat pentru sursa citată că tânărul de 18 ani se afla în automobilul de model Audi, care, potrivit poliției, era condus de un șofer beat, iar femeia de 47 de ani era pasageră în microbuzul care circula pe ruta Chișinău – Olănești.

„Doi pacienți sunt în stare gravă. Primul pacient, un tânăr de 18 ani, se află în secția de reanimare la respirație dirijată. Starea lui este foarte gravă, rezervată. A fost făcută legătura telefonică, pe linia AVIASAN, cu institutul Neurologic, am avut mai multe consultații cu neurologul, am fost în teritoriu, am examinat totul, diagnoza și tratamentul sunt coordonate și cu alte unități. Deja mâine rămâne să coordonăm cu responsabilii de la Institutul de Medicină Urgentă transportarea pacientului”, a declarat Anatolie Gurilă.

„Al doilea pacient care se află în stare gravă este o femeie în vârstă de 47 de ani care, tot așa, se află în stare gravă. A fost consultată de neurochirurg. Starea ei este fără dinamică negativă. Pentru mâine urmează să discutăm cu responsabilii de la Institutul de Medicină Urgentă, de asemenea, pentru a fi transferată. Acești doi pacienți, ambii pacienții, au stat în comă. Băiatul este în comă de categoria doua, iar femeia în comă de categoria unu”, a mai precizat Anatolie Gurilă.

Amintim că în dimineața zilei de 9 august, pe traseul Chișinău-Ștefan Vodă s-a produs un accident rutier cu implicare a trei automobile. În urma impactului 13 persoane, dintre care 3 în stare gravă, au fost transportate la spitalul raional Ștefan Vodă.

Un microbuz de rută a fost tamponat din spate de un automobil de model, Audi, înmatriculat în Elveția, la volanul căruia se afla un bărbat de 37 ani. În consecință microbuzul s-a inversat, iar automobilul de marca Kia, condus de un bărbat de 58 ani din Ștefan Vodă, având un pasager, care venea din sensul opus a fost proiectat în afara carosabilului. Fiind testat alcoolscopic, șoferul automobilului Audi era în stare de ebrietate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: