Doi polițiști din Căușeni, prinși de CNA în timp ce luau mită: au promis să sustragă o armă de foc
Full Article 2 minutes read

Doi polițiști din Căușeni, prinși de CNA în timp ce luau mită: au promis să sustragă o armă de foc

Doi angajați ai Inspectoratului de Poliție din Căușeni au fost documentați de către Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție într-un caz de corupere pasivă. Ambii sunt bănuiți că ar fi pretins și primit mită pentru a nu examina sub aspect penal declarațiile false ale martorilor unei altercații.

La sfârșitul lunii aprilie, grupa operativă din care făceau parte cei doi polițiști au investigat o încăierare în satul Zaim, care s-a soldat cu aplicarea armei de foc.

Oamenii legii au luat declarații despre incident de la doi martori oculari, care în ziua următoare s-au prezentat la poliție și au mărturisit că au tăinuit unele detalii și că, speriați de cele întâmplate, au ascuns arma într-un loc tainic.

În continuare, polițiștii ar fi cerut de la aceștia 5000 de lei pentru a nu-i documenta pentru declarații mincinoase și sustragerea armei de foc de la locul faptei.

Polițiștii le-ar fi cerut martorilor să transmită banii prin intermediul unei persoane terțe, în caz contrar pe numele lor vor fi pornite dosare penale.

După un denunț la CNA, depus de unul dintre martori, ofițerii anticorupție au documentat cu mijloace video și audio transmiterea banilor. Drept urmare, cei doi polițiști au fost reținuți pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovați de corupere pasivă, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare cu amendă penală de până la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: