Doi proxeneți determinau tinere din Moldova să practice prostituția în Franța. Fetele erau vândute contra sumei de 50-160 euro
Full Article 2 minutes read

Doi proxeneți determinau tinere din Moldova să practice prostituția în Franța. Fetele erau vândute contra sumei de 50-160 euro

Un bărbat, în vârstă de 33 de ani, și o femeie, în vârstă de 32 de ani, originari din Leova și Ștefan Vodă, au fost reținuți de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI (CCTP), în temeiul unei cauze penale pornite pentru proxenetism.

Polițiștii au stabilit că, de la începutul lunii iunie curent, suspecții ar fi racolat mai multe tinere din întreaga țară, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani,  le-au propus să presteze servicii sexuale contra plată în diferite orașe ale Franței.

Pentru serviciile prestate, fetele urmau a fi remunerate cu sume cuprinse între 50 și 160 de euro pentru un client, iar jumătate din banii primiți trebuiau să revină suspecților.

Recent, acțiunile infracționale ale suspecților au fost curmate de ofițerii CCTP, aceștia fiind reținuți în timp ce se deplasau cu una dintre tinerele racolate spre punctul de trecere al frontierei de stat.

Suspecții sunt cercetați în stare de libertate și colaborează cu organul de urmărire penală.

Conform legii, persoanele vinovate de comiterea infracțiunii de proxenetism riscă pedeapsă cu închisoare de la 4  până la 7 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: