FOTO Doi străini, declarați indezirabili în Moldova. SIS: Deghizați în turiști, culegeau date pentru un plan de destabilizare
Full Article 2 minutes read

FOTO Doi străini, declarați indezirabili în Moldova. SIS: Deghizați în turiști, culegeau date pentru un plan de destabilizare

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova anunță, pe 27 februarie, că doi cetățeni străini au fost declarați indezirabili pe teritoriul Republicii Moldova. Aceștia, potrivit Serviciului, erau conectați la anumite centre subversive din afara țării și aveau ca scop punerea în aplicare a unui plan de destabilizare a situației interne din țară. 

Serviciul menționează că în cadrul unor măsuri orientate spre depistarea riscurilor în adresa securității naționale a identificat prezența pe teritoriul Republicii Moldova a doi cetățeni străini, conectați la anumite centre subversive din afara țării.

„Aceștia erau antrenați în activități de culegere de date și informații pentru punerea în aplicare a unui plan de destabilizare a situației interne din țară, cu provocarea schimbării prin violență a orânduirii constituționale a Republicii Moldova”, comunică SIS.

La fel, a fost stabilit că cetățenii străini, deghizați în simpli turiști, erau coordonați din umbră de către un grup de persoane afiliat unei rețele conspirative de experți în tehnologii politice și inginerie socială de peste hotare.

„În perioada aflării pe teritoriul național al Republicii Moldova, cetățenii străini au inițiat un complex de acțiuni informativ-subversive de cercetare a diferitor locații în preajma unor sedii guvernamentale și obiective de infrastructură critică. De asemenea, aceștia au participat activ la monitorizarea și documentarea proceselor-social politice din țară și a acțiunilor de protest organizate în capitală de către anumite forțe politice”, comunică SIS.

Prin urmare Serviciul anunță că, de comun Inspectoratul General pentru Migrație, a aplicat măsura asiguratorie de declarare a cetățenilor străini drept persoane indezirabile pe un termen de 10 ani, cu îndepărtarea lor de pe teritoriul țării.

FOTO Doi străini, declarați indezirabili în Moldova. SIS: Deghizați în turiști, culegeau date pentru un plan de destabilizare

sis.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: