Domnica Manole și Olesea Stamate, noile reprezentante ale Moldovei la Comisia de la Veneția. Litvinenco: „Am mulțumit și am făcut desemnările”
Full Article 1 minutes read

Domnica Manole și Olesea Stamate, noile reprezentante ale Moldovei la Comisia de la Veneția. Litvinenco: „Am mulțumit și am făcut desemnările”

Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole este noul reprezentant al Republicii Moldova la Comisia de la Veneția, iar vicepreședinta PAS, Olesea Stamate este membru supleant. Informația a fost făcută publică de către ministrul Justiției Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Acesta a mai spus că le-a desemnat la finele lunii noiembrie, fără vreun anunț oficial. Fiind întrebat de moderatorul emisiunii dacă despre acest lucru s-a vorbit în public, Litvinenco a răspuns că „cel mai probabil a fost publicat pe site-ul Comisiei de la Veneția”.

„Doamna Domnica Manole – membru al Comisiei de la Veneția și doamna Olesea Stamate – membru supleant al Comisiei de la Veneția. Pe Domnica Manole am sunat-o și am întrebat-o dacă acceptă funcția de membru al Comisiei de la Veneția, și-a luat timp de a se gândi, după care am revenit. Dumneaei a acceptat. I-am mulțumit și am făcut desemnările”, a spus ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Anterior, reprezentanții Moldovei la Comisia de la Veneția erau Alexandru Tănase și Nicolae Eșanu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: