Dorin Chirtoacă renunță la Ordinul „Steaua României”, după ce Marian Lupu s-a ales cu aceeași decorație 
Full Article 2 minutes read

Dorin Chirtoacă renunță la Ordinul „Steaua României”, după ce Marian Lupu s-a ales cu aceeași decorație 

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, spune că renunță la Ordinul „Steaua României” în semn de protest, după ce președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, s-a ales cu aceeași distincție.

„În semn de protest față de decorarea de către președintele României, Klaus Iohannis, a lui Marian Lupu renunț la aceeași decorație, ordinul „Steaua României”, pe care l-am primit în anul 2014”, anunță Chirtoacă, pe Facebook.

Fostul primar spune că zilele următoare va depune o scrisoare la Ambasada României din Chișinău, în care va explica motivele gestului.

„Doar un agent al Rusiei sau al unei alte puteri ostile, un ignorant care nu iubește România și nu înțelege cu ce respiră și la ce vibrează poporul său, poate face un asemenea deserviciu țării sale. Klaus Iohannis, ați călcat în picioare lupta pentru românism și jertfa generației de patrioți ai neamului românesc. (…) Pe 8 septembrie 2022, v-ați înfrățit cu Stalin si cu „russkii mir” (lumea rusă) al lui Putin”, se mai arată în mesajul lui Chirtoacă.

Amintim că președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova, Marian Lupu, a fost decorat de către șeful statului român Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”. Potrivit decretului semnat, distincția i-a fost acordată în semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională adusă la dezvoltarea auditului public în context european, pentru integritatea și profesionalismul de care au dat dovadă în exercitarea actului de control.

Același ordin a fost conferit mai multor președinți ai Curților de Conturi din Portugalia, Estonia, România, Austria, etc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: