Dorin Drăguțanu a cerut instanței să oblige BNM să îi achite 250 de mii de lei în calitate de cheltuieli pentru asistență juridică
Full Article 2 minutes read

Dorin Drăguțanu a cerut instanței să oblige BNM să îi achite 250 de mii de lei în calitate de cheltuieli pentru asistență juridică

Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguțanu, s-a adresat în instanța de judecată cu solicitarea ca Banca Națională să-i achite circa 250 de mii de lei în calitate de cheltuieli pentru asistență juridică în dosarul penal în care este vizat pentru „escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari”. Judecătorii au respins solicitarea.

Potrivit unui document publicat de TV8 pe 10 august, Drăguțanu a solicitat ca BNM să-i plătească pe apărătorii săi pentru perioada decembrie 2019 – mai 2020.

În hotărârea judecătoriei Chișinău se arată că suma solicitată de Drăguțanu, conform contului de plată din 29 mai 2020, este de 249 301 lei 57 bani. Instanța însă a respins drept neîntemeiată acțiunea de contencios administrativ inițiată de Dorin Drăguțanu împotriva BNM.

sursa: TV8

Amintim că Dorin Drăguțanu a fost reținut în data de 5 martie. El este învinuit într-un dosar de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. În data de 6 martie, Judecătoria Chișinău, cu sediul Ciocana, a dispus arestul lui Drăguțanu. Pe 7 aprilie, acesta a fost plasat în arest la domiciliu.

Contactată de NM pe 10 august, reprezentanta Procuraturii Generale Maria Vieru a precizat că, în prezent, în privința lui Dorin Drăguțanu nu este aplicată vreo măsură preventivă.

Dorin Drăguțanu a condus BNM în perioada 2009-2016.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: