Dorin Recean pleacă la Berlin. Va participa, împreună cu Marcel Ciolacu și Olaf Scholz, la Forumul româno-german
Full Article 2 minutes read

Dorin Recean pleacă la Berlin. Va participa, împreună cu Marcel Ciolacu și Olaf Scholz, la Forumul româno-german

Prim-ministrul Dorin Recean va efectua, în perioada 27-29 septembrie, o vizită de lucru la Berlin. În cadrul acesteia, premierul va participa în calitate de invitat la Forumul germano-român, alături de omologul său român, Marcel Ciolacu și cancelarul german Olaf Scholz.

Șeful Executivului va avea întrevederi cu Svenja Schulze, ministru federal pentru cooperare economică și dezvoltare, Michael Roth, președintele Comisiei politică externă a Bundestag-ului, Jens Plötner, consilier pentru politică externă și securitate al cancelarului, dar și cu un grup de deputați și oameni de afaceri din Germania.

Împreună cu prim-ministrul Dorin Recean, în Germania vor merge viceprim-ministrul, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba și ministrul energiei, Victor Parlicov.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a precizat în cadrul briefingului săptămânal, că oficialii de la Chișinău vor aborda oportunitățile investiționale ale țării noastre pentru atragerea oamenilor de afaceri germani, măsuri de consolidare a securității energetice, dar și promovarea produselor moldovenești pe piața din UE.

Daniel Vodă a adăugat că în discuții se va regăsi și procesul de aderare la Uniunea Europeană, susținerea Germaniei fiind deosebit de importantă în acest parcurs.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: