Dosarul blanchetelor pentru pașapoarte: Nouă figuranți, trimiși în judecată
Full Article 2 minutes read

Dosarul blanchetelor pentru pașapoarte: Nouă figuranți, trimiși în judecată

Nouă persoane, printre care un fost șef de instituție, figurante în dosarul penal denumit generic „Achiziționarea blanchetelor pentru pașapoarte” au ajuns pe banca acuzaților, după ce cauza a fost expediată în instanța de judecată. Informațiile au fost confirmate astăzi, 11 noiembrie, de către Procuratura Anticorupție (PA).

Procuratura Anticorupție informează că în privința a nouă persoane, printre care un fost șef de instituție, urmărirea penală a fost terminată, iar cauza disjunsă în privința acestora a fost expediată cu rechizitoriu în instanța de judecată.

Cei nouă figuranți sunt învinuiți de abuz în serviciu. Astfel, doi din ei se află la moment sub control judiciar, iar șapte nu au voie să părăsească țara.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii constituie peste 817 milioane lei, în acest sens fiind aplicat sechestru pe 38 bunuri imobile.

Amintim că urmărirea penală pe acest caz a fost pornită la 22 octombrie 2021, pe faptul abuzului de serviciu, săvârșit din interes material de către factorii de decizie din cadrul ÎS „CRIS Registru” și Agenției Servicii Publice. Ulterior, la 05 aprilie 2022, Procuratura Anticorupție a mai pornit o cauză penală pe faptul abuzului de serviciu, săvârșit în interesul unui grup criminal organizat. Aceste cauze penale au fost conexate într-o procedură unică.

Mai multe persoane citate pentru a fi recunoscute și audiate în calitate de bănuiți/învinuiți nu s-au prezentat la PA. Astfel, procurorii au înaintat demersuri și patru persoane au fost plasate în arest preventiv pe 30 de zile. 

Despre rezultatele acțiunilor de urmărire penală pe caz, procurorii vor informa ulterior.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: