Dosarul care vizează cea mai mare captură de heroină din istoria Moldovei: Doi cetățeni turci, condamnați la 6 și 11 ani închisoare
Full Article 2 minutes read

Dosarul care vizează cea mai mare captură de heroină din istoria Moldovei: Doi cetățeni turci, condamnați la 6 și 11 ani închisoare

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a demonstrat în instanța de judecată vinovăția celor doi cetățeni turci inculpați în dosarul contrabandei cu 200 kg de heroină din Iran, făcut public în iunie 2021. Astfel, pe acest dosar care vizează cea mai mare captură de heroină din istoria Moldovei (cu estimarea costului contrabandei pe piața neagră la peste 200.000.000 lei), Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat decizia de condamnare a inculpaților, cu executarea pedepsei în închisoare, pentru termene de 11 ani și respectiv de 6 ani.

Totodată, instanța de judecată a dispus nimicirea celor 200 kg de heroină introduse în țară prin contrabandă, precum și achitarea de către inculpați a cheltuielilor de judecată, în sumă de peste 40.000 lei. Suplimentar, magistrații au dispus confiscarea în contul statului a circa 200.000 lei de la inculpați.

„Urmare a studierii actului judecătoresc, procurorii PCCOCS vor contesta blândețea sentinței la Curtea de Apel Chișinău, precum și vor solicita expulzarea celor doi inculpați, după executarea pedepsei”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

***

Activitatea de documentare a grupării s-a desfășurat începând din toamna lui 2020. Potrivit materialelor dosarului, heroina urma să fie livrată în statele Uniunii Europene.

În acest scop, organizatorul grupării de origine turcă își înregistrase la Chișinău o companie cu activitate de transportare a materialelor de construcție și a articolelor sanitare din Iran, pe cale maritimă, iar apoi pe cale terestră – din Rusia spre Moldova. După ce și-a format un istoric economic pozitiv, inculpatul a purces la implementarea schemei de contrabandă cu substanțe narcotice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: