Dosarul dezordinilor în masă: încă 30 zile arest preventiv pentru 6 bărbați care urmau să organizeze destabilizări la proteste
Full Article 2 minutes read

Dosarul dezordinilor în masă: încă 30 zile arest preventiv pentru 6 bărbați care urmau să organizeze destabilizări la proteste

Cei 6 bărbați cu rol de organizatori ai dezordinilor în masă, ce urmau a fi realizate pe fundalul unui protest desfășurat la Chișinău, vor petrece în arest preventiv încă 30 de zile. Informația a fost confirmată de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), pe 7 aprilie.

Luni, urmează a fi examinat demersul de prelungire a arestului preventiv în privința celui de-al 7-lea figurant.

Solicitarea prelungirii arestului a fost depusă de procurorul PCCOCS, la Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana).

***

Cei șapte suspecți au fost reținuți pe 12 martie 2023. Aceștia dețin cetățenia Republicii Moldova și au vârstele cuprinse între 21 și 39 de ani, fiindu-le incriminată afilierea la un grup criminal organizat.

Aceștia au domiciliul în nordul Moldovei, inclusiv în Bălți, iar trei din ei au mai avut abateri de la lege și au fost investigați pentru furt și jaf. Aplicarea arestului a urmat reținerii lor la locul faptei, de către ofițerii INI și DGUP din cadrul IGP, cu sprijinul angajaților „Fulger,” în timp ce întreprindeau acțiuni de destabilizare în masă, în Chișinău.

Potrivit șefului IGP Viorel Cernăuțeanu, în spatele destabilizărilor ar fi Federația Rusă. Viorel Cernăuțeanu susține că au fost formate 10 grupuri, a câte 10 persoane, care trebuiau să fie instruite pentru provocări. Coordonarea tuturor acțiunilor ar fi organizată de către o persoană din Rusia.

Pentru anumite acțiuni, persoanele ar fi primit 10.000 de dolari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: