Dosarul finanțării ilegale a protestelor lui Șor: 17 persoane în arest la domiciliu, 5 – în penitenciar
Full Article 2 minutes read

Dosarul finanțării ilegale a protestelor lui Șor: 17 persoane în arest la domiciliu, 5 – în penitenciar

17 persoane au fost plasate în arest la domiciliu, iar cinci în Penitenciarul 13, după ce acum două zile procurorii au ridicat 3,5 milioane lei în urma perchezițiilor efectuate la sediile Partidului „ȘOR”. Decizia a fost luată pe 22 octombrie, de către magistrații Judecătoriei Ciocana, scrie ProTV.

Potrivit avocaților, persoanele sunt președinții organizațiilor teritoriale ale Partidului „ȘOR”. Procurorii au solicitat pentru fiecare arest în penitenciar, însă în urma examinării demersurilor, magistrații au decis plasarea a cinci persoane în Penitenciarul 13, iar 17 – în arest la domiciliu. Procurorii urmeză să decidă dacă vor ataca decizia într-o instanță superioară.

Amintim că oamenii legii au descins, pe 20 octombrie, în peste 55 de locații, în dosarul finanțării ilegale a protestelor organizate de formațiunea politică „ȘOR”. Urmare a acțiunii, 24 de membri și lideri ai formațiunii politice au fost reținuți pentru 72 de ore. Într-o conferință de presă susținută, șefa PA, Veronica Dragalin, a declarat că urmare a perchezițiilor desfășurate, oamenii legii au ridicat aproximativ 3,5 milioane de lei. Potrivit ei, au fost ridicate aproximativ 20 pungi negre cu același emblemă – „Hugo Boss”. Pungile aveau o etichetă albă lipită pe ele cu cuvinte scrise de mână, care sunt nume de raioane. Potrivit PA, sumele ridicate erau atât în lei moldovenești, cât și dolari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: