Dosarul fostul șef al SPPS Iaroslav Martin a fost expediat în judecată. A prejudiciat statul cu 190 mii de lei
Full Article 2 minutes read

Dosarul fostul șef al SPPS Iaroslav Martin a fost expediat în judecată. A prejudiciat statul cu 190 mii de lei

Fostul șef al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Iaroslav Martin, va compărea în fața judecătorilor pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Pe 14 februarie 2022, Procuratura Anticorupție a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire.

Potrivit actului de acuzare, ex-directorul Serviciului de Protecție și Pază de Stat a încheiat contracte cu un agent economic, prin care a procurat insigne de apartenență corporativă a ofițerului la ținuta civilă și insigne cu număr individual de identificare a ofițerului de protecție, ce nu corespund descrierii potrivit Decretului Președintele Republicii Moldova, încălcând și normele heraldice.

În consecință, insignele vizate, achiziționate de către ex-directorul Serviciului de Protecție și Pază de Stat, au fost scoase din uz, prin urmare cauzând un prejudiciu considerabil bugetului Serviciului de Protecție și Pază de Stat, în sumă totală de 190 772 lei.

Potrivit legii, simbolurile corporative ale Serviciului de Protecție și Pază de Stat se instituie de președintele Republicii Moldova, în baza deciziei Comisiei Naționale de Heraldică.

***

Iaroslav Martin a devenit director al SPPS pe 25 iunie 2019, în urma unui decret semnat de fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Pe 30 decembrie 2020, șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul prin care Iaroslav Martin a fost revocat din funcția de șef al SPPS.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: