Dosarul omorului din Codrii Orheiului în care este vizat Constantin Țuțu, trimis la rejudecare la Curtea de Apel Chișinău
Full Article 2 minutes read

Dosarul omorului din Codrii Orheiului în care este vizat Constantin Țuțu, trimis la rejudecare la Curtea de Apel Chișinău

Dosarul în care fostul deputat democrat Constantin Țuțu a fost cercetat pentru omorul lui Alexei Veretca în Codrii Oheiului, în aprilie 2012, a fost trimis la rejudecare la Curtea de Apel Chișinău. Decizia motivată a judecătorilor a fost publicată astăzi, 30 decembrie, de către Curtea Supremă de Justiție.

Colegiul Penal lărgit al Curții Supreme de Justiție „admite recursurile ordinare declarate de către procurorul în Procuratura de Circumscripție Chișinău Cătălin Scutelnic, avocatul Ion Vizdoga în numele inculpatului Ion Corcodel și avocatul Emanoil Polșnița în numele succesorului părții vătămate Tatiana Veretca”, se anunță în textul deciziei.

Astfel, instanța a casat total decizia Colegiului penal al Curţii de Apel Chișinău din 17 aprilie 2019 şi a dispus rejudecarea cauzei de către aceiași instanță de apel, într-un alt complet de judecată. Decizia nu se spune nici unei căi de atac.

Menționăm că procurorul a cerut casarea sentinţei Curții de Apel Chișinău şi pronunțarea unei noi hotărâri prin care Ion Corcodel să fie condamnat la 16 ani de închisoare, iar Oleg Pruteanu, Constantin Țuțu și Dmitri Colomeiciuc – la 7 ani de  închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Avocatul părţii vătămate a cerut detenție pe viață pentru toți inclupații, achitarea unui prejudiciu moral în sumă de jumătate de milion de euro, plus încasarea unei pensii de întreținere a copilului minor în mărime de 3 000 de lei pe lună, începând cu data omorului lui Alexei Veretca și până la atingerea majoratului.

Amintim că crima din Codrii Orheiului a avut loc pe 28 aprilie 2012, lângă restaurantul „Doi Haiduci”. Atunci un grup de persoane, printre care şi campionul K1 Constantin Ţuţu, devenit ulterior deputat, au participat la o altercație soldată cu focuri de armă şi cu decesul lui Alexei Veretca. După ce Ion Corcodel a recunoscut că a împușcat în victimă, procuratura a calificat acțiunele lui Oleg Pruteanu, Vasile Cojocaru și Constantin Țuțu drept act de huliganism.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: