Dosarul permiselor obținute ilegal: Un angajat ASP, plasat în arest pentru 15 zile
Full Article 2 minutes read

Dosarul permiselor obținute ilegal: Un angajat ASP, plasat în arest pentru 15 zile

 

Angajatul Agenției Servicii Publice (ASP), reținut în dosarul permiselor de conducere, a fost plasat în arest pe o perioadă de 15 zile. Informația a fost confirmată de reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA).

Judecătorul de instrucţie a admis demersul procurorilor anticorupţie şi a decis arestarea preventivă a angajatului Agenţiei Servicii Publice, reţinut de ofiţerii CNA în dosarul permiselor de conducere. Învinuitul a fost plasat pentru 15 zile în Penitenciarul 13.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel.

În prezent, ofiţerii CNA şi procurorii examinează probele acumulate pentru identificarea altor complici şi a tuturor beneficiarilor.

***

Pe 29 ianuarie, CNA  a anunțat despre o schemă prin intermediul căreia erau eliberate fraudulos permise de conducere. Circa 100 de persoane ar fi obţinut permise, fără a fi evaluate în conformitate cu regulamentele existente. În acest scop, ar fi plătit sume cuprinse între 500 şi 2000 de euro unor angajaţi ai ASP şi unor intermediari.

Ofiţerii CNA au efectuat peste 30 de percheziţii domiciliare, corporale, în birouri şi în automobilele persoanelor suspecte. Acum o săptămână, un instructor auto a fost reţinut pentru 72 de ore, iar în timpul audierilor, a descris întreaga schemă şi a menționat numele funcţionarilor din cadrul ASP, care organizau susţinerea examenelor contra mită.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: