Două sesizări la Inspecția Judiciară. Sunt vizați ministrul de Interne și un consilier al președintelui Dodon
Full Article 2 minutes read

Două sesizări la Inspecția Judiciară. Sunt vizați ministrul de Interne și un consilier al președintelui Dodon

Membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Doreț Musteață urmează să sesizeze Inspecția Judiciară, după ce fostul consilier prezidențial Maxim Lebedinschi, în prezent secretar al Comisiei Electorale Centrale, a avut o întrevedere cu președintele Curții de Apel Cahul. O altă sesizare vine după ce ministrul de interne, Pavel Voicu, s-a adresat la CSM în legătură cu examinarea unui dosar, iar judecătorul vizat a calificat acest fapt ca fiind imixtiune. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței din 30 aprilie a CSM.

Dorel Mustață a declarat că întrevederea de la Cahul a avut loc pe 1 aprilie, iar imaginile cu cei doi au fost distribuite în spațiul public. Potrivit lui, imaginile și postările trezesc multe semne de întrebare.

„Ca să nu fie lăsate semne de întrebare, solicit Inspecției să verifice cazul dat, deoarece în spațiul public au fost multe vehiculări”, a spus Dorel Musteață.

În cel de-al doilea caz, ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, a depus la CSM o sesizare legată de examinarea unui dosar. Însă judecătorul Ghenadie Pavliuc, care este vizat în acea sesizare, acuză imixtiune din partea ministrului.

Ședința extraordinară a Consiliului Superior al Magistraturii, programată pentru astăzi, 30 aprilie, a fost amânată în lipsă de cvorum. Nu au fost prezenți membrii CSM desemnați de parlament, dar nici membrii din oficiu: ministrul Justiției și procurorul general.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: