Două terenuri ale Academiei de Științe și unul al sanatoriului „Constructorul” – scoase la licitație
Full Article 2 minutes read

Două terenuri ale Academiei de Științe și unul al sanatoriului „Constructorul” – scoase la licitație

Agenția Proprietății Publice (APP) a anunțat desfășurarea licitației cu strigare pentru privatizarea mai multor bunuri proprietate publică de stat. Printre terenurile care urmează să fie vândute se numără și două care ar aparține Academiei de Științe din Moldova, scrie portalul Mold-Street. Acestea ar valora peste 51,5 mln de lei.

Licitația se va desfășura pe 4 noiembrie, la ora 10:00, iar termenul limită de depunere a cererilor  este 3 noiembrie, ora 16:00. În total, vor fi vândute 6 terenuri și o construcție de 854 m2, a căror valoare totală este estimată între 1,5 mln și 50 mln de lei.

Două terenuri ale Academiei de Științe și unul al sanatoriului „Constructorul” - scoase la licitație

app.gov.md

Cel mai valoros teren este cel amplasat pe str. Pădurii 26/1. Potrivit Mold-Street, acesta practic separă loturile experimentale de cercetări pentru diverse culturi agricole de clădirile unde se află câteva laboratoare și instituții de cercetări.

Alte două terenuri aparţin întreprinderii de stat Oraşul Vinului, fondată acum 15 ani de guvernul Tarlev. Valoarea acestora se ridică la 7,5 milioane lei. De asemenea, mai este scos la vînzare un teren de 71 ari pentru construcţii de pe strada Mihail Sadoveanu 40, ce aparţine Centrului de Excelenţă în Energetică şi Electronică cu preţul de 6,5 milioane lei şi un teren al Sanatoriului Preventoriu „Constructorul” estimat la 3 milioane lei.

Potrivit APP, la licitaţii pot participa: persoane fizice şi juridice din Republica Moldova; persoane fizice şi juridice străine cu capital social integral privat, apatrizi în conformitate cu legea; asociaţii ale persoanelor specificate.

Agenția Proprietății Publice organizează în octombrie-noiembrie 2020 şi a doua rundă din acest an de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat, în cadrul căreia sunt expuse active de peste 1,65 miliarde de lei, inclusiv Metalferos și două terenuri ale armatei naționale.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: