Dragalin, după ce un ofițer CNA a fost condamnat la închisoare: „Asta se va întâmpla cu fiecare slujitor al legii care va pretinde bani”
Full Article 2 minutes read

Dragalin, după ce un ofițer CNA a fost condamnat la închisoare: „Asta se va întâmpla cu fiecare slujitor al legii care va pretinde bani”

Șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin a comentat sentința Judecătoriei Chișinău, prin care un ofițer al Centrului Național Anticorupție (CNA) a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de influență în proporții deosebit de mari cu confiscarea specială a sumei de 100 000 euro în folosul statului. 

„O sentință pronunțată în prima instanță, un act de corupție desființat, iar banii întorși în beneficiul bugetului de stat, asta se va întâmpla cu fiecare slujitor al legii care va pretinde și va estorca bani pretinzând că poate influența justiția. Justiția trebuie să fie în slujba cetățenilor, în apărarea lor, trebuie să fie în slujba funcționalității statului, nicidecum în interese corupte personale sau de grup. Pe durata mandatului meu Procuratura Anticorupție va servi cu onestitate și bun simț statul și cetățenii, iar pentru corupție avem zero toleranță”, a menționat Dragalin.

Amintim că, în februarie 2016, ofițerul CNA a pretins suma de 100 000 euro (echivalentul a 2 206 730 MDL) pentru a influența o urmărire penală în gestiunea CNA și Procuraturii Anticorupție și a adopta unele decizii favorabile în interesul președintelui Federației de Baschet. Mai exact, se urmărea ca acesta să nu fie reținut/arestat, pentru a nu-i fi sechestrate bunurile și pentru clasarea cauzei penale. Ofițerul CNA a fost suspendat din funcție.  Urmărirea penală a durat trei luni, și Procuratura Anticorupție a trimis cazul in judecată în septembrie 2016.  Judecata a durat mai mult de 6 ani.

Acesta nu-și recunoaște vinovăția. Sentința nu este definitivă și este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: