Dragalin, speriată de „atacurile” de pe Facebook și Telegram? Șefa PA a spus de ce nu a renunțat la paza de stat
Full Article 3 minutes read

Dragalin, speriată de „atacurile” de pe Facebook și Telegram? Șefa PA a spus de ce nu a renunțat la paza de stat

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, susține că nu a renunțat la paza de stat pentru că s-ar simți amenințată de atacurile și criticile care îi sunt adresate pe platformele de socializare. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „În profunzime”, de la Pro TV. Procurorul șef anticorupție spune că, din cauza „modului brutal” în care ar fi „atacată”, nu se mai simte în siguranță pe străzi.

„Da, mai am pază de stat. Cred că atmosfera în care noi trăim astăzi, modul brutal în care sunt eu atacată și criticată pe canale de Telegram și Facebook mă fac să nu mă simt sigură când merg pe stradă. Și îmi pare rău, pentru că eu nu m-am așteptat la așa ceva atunci când am acceptat această funcție. Mă așteptam să fiu atacată și denigrată de fugarii noștri de peste hotare, cum iese câteodată la televizor, dar să fiu în așa mod atacată de foarte mulți oameni, mulți dintre ei anonimi, pentru că nu au curajul să facă acest lucru din numele lor propriu, nu m-am așteptat”, a declarat Veronica Dragalin.

Șefa PA a spus că pentru ea este „trist” că „nu există mai multă susținere” pentru munca pe care o depun procurorii moldoveni.

„Dar eu sigur, după modul în care văd lucrurile care se publică despre mine, nu mă simt sigură”, a adăugat Dragalina.

***

Amintim că șefa Procuraturii Anticorupție este protejată de angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat din 22 iunie 2023. Informația a fost anterior confirmată pentru mass-media de SPPS, precum și de însăși Veronica Dragalin. La o lună distanță, Dragalin a recunoscut că, în a treia lună de activitate la PA, s-ar fi simțit amenințată când un avocat și un deputat din Parlamentul Republicii Moldova ar fi intrat la ea în birou, fără a avea programată o întrevedere. Potrivit șefei PA, cei doi „erau destul de agresivi”, iar la solicitarea Veronicăi Dragalin de a părăsi biroul aceștia ar fi „refuzat și ridicat vocea”. Într-un final, ei au părăsit încăperea iar șefa PA a apelat la Poliție. „Este și un dosar penal”, a adăugat atunci Dragalin, care s-a arătat „șocată” de cele întâmplate. Detalii – AICI.

De menționat că, potrivit legislației, președintele Republicii Moldova este cel care dispune acordarea protecției demnitarilor sau membrilor lor de familie, la solicitarea scrisă a instituțiilor interesate sau din inițiativă proprie.

Veronica Dragalin s-a întors în Republica Moldova în vara anului 2022, din Statele Unite ale Americii, unde a activat în calitate de procuror-adjunct, pentru a prelua conducerea Procuraturii Anticorupție, pentru un mandat de 5 ani. Ea a intrat oficial în funcție pe 1 august 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: