Drapelul Moldovei, arborat pentru o săptămână la Dublin. Și un reper al orașului São Paulo va fi iluminat în albastru, galben și roșu
Full Article 3 minutes read

Drapelul Moldovei, arborat pentru o săptămână la Dublin. Și un reper al orașului São Paulo va fi iluminat în albastru, galben și roșu

Unul dintre reperele majore ale orașului São Paulo, Brazilia – clădirea Federației Industriilor (FIESP), va fi iluminată în culorile drapelului Republicii Moldova, cu ocazia zilei de 27 august, când țara noastră va marca 30 de ani de la proclamarea independenței. În culorile tricolorului va fi iluminată și cascada Niagara. Totodată, în inima orașului Dublin, într-unul din cele mai emblematice locuri de pe malul râului Liffey – în preajma podului Ha’penny – au fost arborate pentru o săptămână șase drapele ale Republicii Moldova.

Clădirea FIESP din Sao Paolo, construită în 1979, care are un design piramidal și o înălțime de 99 metri (16 etaje), va fi iluminată în culorile drapelului Republicii Moldova, onorând cei 30 ani de Independență a țării noastre. Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în SUA, tricolorul va fi proiectat, începând cu ora 18.00 (ora locală) a zilei de 27 august 2021 și până în dimineața zilei de 28 august, ora 6.00 am (ora locală). Acțiunea a fost realizată în cooperare exclusivă cu Consulul Onorific al Republicii Moldova în Republica Federativă a Braziliei,  Flavio Mendes Bitelman.

De asemenea, începând cu 24 august, în inima orașului Dublin, într-unul din cele mai emblematice locuri de pe malul râului Liffey – în preajma podului Ha’penny – au fost arborate pentru o săptămână șase drapele ale Republicii Moldova. Acțiunea are loc în contextul celebrării celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea independenței țării noastre și aniversării a 20 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice excelente dintre Republica Moldova și Irlanda.

De asemenea, prin acest gest este adus un omagiu celei mai numeroase comunități de cetățeni moldoveni din Irlanda, care locuiesc în Dublin și suburbiile lui și care sunt angajați în diferite sectoare ale economiei irlandeze, se arată într-un comunicat al Ambasadei Republicii Moldova în Irlanda. Inițiativa a fost lansată de Ambasada din Irlanda și susținută de primarii orașelor Dublin, Cork, Limerick și Blanchardstown, unde locuiesc permanent sau temporar cetățeni ai Republicii Moldova, care sunt o punte trainică de legătură între cele două țări.

În culorile drapelului Republicii Moldova va fi iluminată și cascada Niagara. Cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova, Niagara Parks Commission a acceptat demersul Ambasadei Republicii Moldova în Canada, de a lumina cascada în albastru, galben și roșu.

Amintim că, pe 27 august, la Chișinău se vor afla președintele României, Klaus Werner Iohannis, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski și președintele Poloniei Andrzej Duda. Aceștia vor participa la festivitățile organizate în Piața Marii Adunări Naționale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: