Drept, economie, medicină sau inginerie. Topul celor mai solicitate specialități din Moldova
Full Article 2 minutes read

Drept, economie, medicină sau inginerie. Topul celor mai solicitate specialități din Moldova

Dreptul, economia, medicina sau ingineria rămân a fi cele mai solicitate specialități din Republica Moldova, anunță Ministerul Educației. Potrivit unui comunicat emis de ministerul de resort, în prima etapă a sesiunii de admitere în instituțiile de învățământul superior au fost înmatriculați, în total, puțin peste 14.500 de studenți.

Potrivit ministerului de resort, la prima etapă a sesiunii de admitere 2022, au fost înmatriculați, în total, la licență și master, 14.516 studenți. Din numărul total, 10 883 de studenți au fost înmatriculați la licență, 3.476 – la master.

În prima etapă a sesiunii de admitere, la ciclul I – licență, au fost ocupate circa 80% din numărul de locuri bugetare planificate, în timp ce la ciclul II – master, au fost ocupate circa 88% din locurile bugetare oferite.

Ministerul Educației și Cercetării anunță că și în această sesiune de admitere, cele mai solicitate specialități rămân a fi Dreptul (circa 12% din numărul total de studenți înmatriculați), Științe economice (circa 20%), Medicină, Stomatologie și Farmacie (9,7%), TIC – (circa 11%), Inginerie și tehnologii de fabricare (9,2%).

Pentru turul II al admiterii 2022, instituțiile de învățământ superior continuă înmatricularea la ambele cicluri de studii, oferind 1.269 de locuri bugetare la Licență și 414 locuri bugetare la Master, pentru mai multe domenii, inclusiv: Științe ale educației, Administrație publică, Științe chimice, biologice, fizice, agricole, ale mediului, Inginerie, Servicii ale securității etc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: