„Duda, mai bine ai apăra pădurea”. Cum a fost întâmpinat președintele Poloniei, la Chișinău, de o activistă (FOTO)
Full Article 2 minutes read

„Duda, mai bine ai apăra pădurea”. Cum a fost întâmpinat președintele Poloniei, la Chișinău, de o activistă (FOTO)

O activistă civică a protestat solitar în fața Președinției Republicii Moldova față de venirea președintelui Poloniei, Andrzej Duda. Aceasta a purtat o pancartă cu mesajul „Duda, mai bine ai apăra pădurea, nu hotarele Poloniei”. Manifestanta susține că liderul de la Varșovia dă dovadă de ipocrizie atunci când plantează copaci la Chișinău, în timp ce partidul său a legalizat tăierea celei mai vechi păduri din Europa.

Ana Popapa a adus în fața Președinției un afiș cu mesajul: „Duda, mai bine ai apăra pădurea, nu hotarele Poloniei”. Aceasta a amintit că partidul care îl susține pe liderul de la Varșovia a permis tăierile în pădurea Puszcza Białowieska, considerată cea mai veche din Europa. De asemenea, ea s-a referit la refugiații afgani, pe care Polonia nu vrea să îi lase să intre în țară. Activista l-a îndemnat pe președintele polonez să protejeze drepturile femeilor și ale minorităților sexuale.

„Regret că nu l-am întâlnit față în față – să știe că și aici în Moldova, sunt oameni care nu îl acceptă cu brațele deschise, nu sunt de acord cu politica lui și sunt solidari cu cei care suferă din cauza ei”, a scrie manifestanta pe pagina sa de Facebook.

Amintim că președintele Poloniei Andrzej Duda a ajuns la Chișinău pe 26 august. Împreună cu Maia Sandu, acesta a plantat un puiet în Grădina Botanică din capitală.

Pe 27 august, Andrzej Duda a participat la festivitățile consacrate aniversării a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova și la o conferință de presă comună cu președintele Moldovei, cel al Ucrainei și cel al României.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: