Dumitru Alaiba a discutat cu omologul său turc despre situația excepțională, generată de cutremurele din Turcia
Full Article 50 second read

Dumitru Alaiba a discutat cu omologul său turc despre situația excepțională, generată de cutremurele din Turcia

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării Dumitru Alaiba a avut o discuție telefonică cu omologul său turc, Mehmet Muş.

Oficialii au discutat mai întâi despre situația excepțională, generată de cutremurele din Turcia și consecințele acestora, iar ulterior au avut un schimb de opinii, referitor la cooperarea dintre Moldova și Turcia și necesitatea accelerării procesului de revizuire a concesiilor acordate reciproc, prin Acordul de Liber Schimb.

Vicepremierul a reconfirmat importanța implementării acordului, subliniind contribuția acestuia la intensificarea relațiilor economice bilaterale și a exprimat deschiderea de a finaliza discuțiile în termeni proximi.

La final, Alaiba a adresat un mesaj de susținere și deschidere în oferirea suportului țării noastre pentru Turcia, în contextul depășirii situației de criză create, iar ministrul turc a venit cu mulțumiri pentru suportul acordat de către Guvernul Republicii Moldova în procesul de gestionare a consecințelor cutremurelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: