Dumitru Țîra demisionează din funcția de membru al Consiliului de Integritate
Full Article 1 minutes read

Dumitru Țîra demisionează din funcția de membru al Consiliului de Integritate

Ordinul fostului ministru al Justiției, Olesea Stamate, cu privire la revocarea lui Dumitru Țîra din funcția de membru al Consiliului de Integritate al Agenției Naționale de Integritate (ANI) a fost anulat printr-o decizie luată luni, 17 februarie, de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, informează realitatea.md. Astfel, așa cum a promis anterior, Dumitru Țîra a anunțat că, odată ce a demonstrat că legea este mai presus, demisionează.

Dumitru Țîra a spus că hotărârea instanței a fost una previzibilă, în contextul în care revocarea sa din calitatea de membru al Consiliului de Integritate al ANI din partea societății civile a fost una ilegală, lipsită de motivație și argumentare juridică.

Amintim că Dumitru Țîra a fost exclus din Consiliul de Integritate de către fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate. Aceasta a motivat decizia prin faptul că statutul de membru al CI nu este compatibil cu activitatea politică. Precizăm că Țîra a candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

În data de 28 noiembrie, Țîra a fost restabilit în funcție, printr-o hotărâre a Judecătoriei Chișinău, sediu Rîșcani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: