După 23 de zile, Ministerul rus al Apărării a publicat noul bilanț al soldaților ruși uciși în Ucraina
Full Article 2 minutes read

După 23 de zile, Ministerul rus al Apărării a publicat noul bilanț al soldaților ruși uciși în Ucraina

Timp de o lună, în Ucraina au murit 1 351 de soldați ruși, iar 3 825 au fost răniți. Datele au fost publicate pe 25 martie de Ministerul rus al Apărării. Este al doilea bilanț de la începutul războiului, făcut public de Moscova.

UPDATE (16:05) În același timp, oficialii ruși susțin că, de la începutul „operațiunii militare speciale”, pierderile armatei ucrainene se ridică la 30 000 de militari – peste 14 000 decedați, pieduți fără urmă sau ostatici și 16 000 răniți.

De cealaltă parte, Kievul susține că bilanțul morților și răniților în rândul militarilor ruși constituie 15 000.

Tot astăzi, Ucraina a anunțat moartea a încă un militar rus de rang înalt – locotentent-generalul Iacov Rezanțev, comandat al armatei a 49-a din regiunea de Sud. Potrivit datelor prezentate de Kiev, este al șaptelea general rus mort în timpul atacului militar asupra Ucrainei. Pentru comparație, în timpul războiului din Afganistan, timp de 10 ani, a fost confirmat oficial decesul a cinci generali ruși.

***

Primul bilanț prezentat de Moscova de la începutul „operațiunii speciale” în Ucraina arăta 498 de decese.

Amintim că, în condiții de război, este dificil de verificat datele publicate de părțile implicate în conflict. Vă recomandăm să tratați informațiile cu rezervă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: