După Andronachi, încă o persoană – reținută în dosarul „Frauda bancară”. Procurorii spun ce rol avea 
Full Article 2 minutes read

După Andronachi, încă o persoană – reținută în dosarul „Frauda bancară”. Procurorii spun ce rol avea 

Procuratura Anticorupție a mai reținut o persoană în dosarul denumit generic „Frauda bancară”. De menționat că în cadrul aceluiași dosar, în dimineața zilei de 2 noiembrie, a fost reținut și Vladimir Andronachi. 

Procurorii anunță că cea de-a doua persoană este bănuită de participare la infracțiunea de escrocherie în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale și nemijlocit în interesul lui Vladimir Plahotniuc.

„Potrivit rolului atribuit în cadrul organizației criminale și urmând indicațiile lui Vladimir Plahotniuc, persoana reținută avea sarcina de a asigura obținerea actelor permisive de la Banca Națională a Moldovei, ceea ce a permis membrilor organizației criminale să sustragă bani de la Banca de Economii în sumă de peste 12,5 milioane USD și peste 23,8 milioane Euro”, comunică procurorii, fără a menționa numele persoanei.

Amintim că și Vladimir Andronachi a fost reținut în dosarul denumit generic „Frauda bancară”: Vladimir Andronachi, soția acestuia, precum și juristul de încredere al familiei au fost puși oficial sub învinuire. Andronachi a fost reținut în dimineața zilei de 2 noiembrie, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei „Criva- Mamalîga”. Procurorul-şef Anticorupție Veronica Dragalin a anunțat că ex-deputatul PDM a ajuns în Republica Moldova după ce a fost declarat indezirabil de autoritățile din Ucraina. Prin urmare, acesta a fost expulzat în țara noastră. Fostul parlamentar democrat va fi pus oficial sub acuzare, iar la moment are mandat de arest.

De menționat că în privința lui Andronachi există mandat de arest. La sfârșitul lunii aprilie 2022, magistrații au emis mandat de arest pe un termen de 30 de zile pe numele lui Andronachi. Acesta este vizat și în dosarul „Metalferos”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: