După i-au fost amputate mâinile și picioarele, dublul campion mondial la patinaj pe gheață Roman Kostomarov a suferit un accident vascular cerebral
Full Article 2 minutes read

După i-au fost amputate mâinile și picioarele, dublul campion mondial la patinaj pe gheață Roman Kostomarov a suferit un accident vascular cerebral

Starea de sănătate a campionului olimpic la dans pe gheață, Roman Kostomarov, s-a agravat. Sportivul a suferit pe 21 februarie un accident vascular cerebral și acum este la terapie intensivă şi pe plasmafereză (purificarea sângelui) din cauza unei infecţii, informează eurosport.

Kostomarov a avut un accident vascular cerebral, cu leziuni grave ale creierului.

„Hematom infracerebral cu fază acută în lobul frontal, leziuni ale substanţei cenuşii şi albe”, a scris ziarul Sport-Express.

Precizăm că, pe 7 februarie, campionul olimpic la dans pe gheață, Roman Kostomarov, a fost spitalizat cu pneumonie și a trebuit să i se amputeze ambele picioare.

Pe 10 ianuarie, Kostomarov a fost internat la secția de terapie intensivă. Ulterior, o sursă a declarat pentru TASS că patinatorul artistic se află în stare gravă și că se află în comă indusă medical la un spital din Kommunarka.

Pe 14 februarie, campionul olimpic la dans pe gheață, Roman Kostomarov, a rămas fără membrele superioare.

Roman Kostomarov are 45 de ani. El a câștigat Jocurile Olimpice din 2006 de la Torino în duo cu Tatiana Navka. Aceștia sunt, de asemenea, de două ori campioni mondiali, de trei ori campioni europeni și câștigători ai finalei seriei Grand Prix.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: