După un an de la reținere, Sofia Sapega a fost condamnată la 6 ani de închisoare în Belarus
Full Article 1 minutes read

După un an de la reținere, Sofia Sapega a fost condamnată la 6 ani de închisoare în Belarus

Rusoaica Sofia Sapega (24 de ani) iubita ex-redactorului NEXTA, Roman Protasevici, a fost condamnată la 6 ani de închisoare, informează Mediazona. Belarus.

Tânăra a fost reținută pe 23 mai 2021, la Minsk, împreună cu iubitul ei, cofondatorul canalului de Telegram NEXTA, Roman Protasevici. Cei doi se aflau într-un avion al companiei Ryanair, care efectua un zbor de la Atena la Vilnius. Aparatul de zbor a fost nevoit să aterizeze de urgență, la Minsk, în urma unei alerte cu bombă. Pentru a însoți avionul spre pista de aterizare, Belarusul a ridicat în aer un avion de vânătoare MiG-29.

În urma incidentului, mai multe țări europene le-au interzis transportatorilor să survoleze Belarusul și au redus numărul de zboruri ale companiilor aviatice belaruse, informează Novaya Gazeta.

După plasarea în arest, canalul de Telegram pro-Lukașenko, a publicat un video din timpul „audierilor” tinerei. În imagini, Sapega „recunoaște” că administra canalul de Telegram „Cartea neagră a Belarusului” («Черная книга Беларуси»), unde erau publicate date personale ale angajaților Ministerului belarus de Interne.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: