„E un bun pas, dar insuficient”. Reacția lui Ion Chicu la plecarea din sistem a judecătorului Sveatoslav Moldovan
Full Article 2 minutes read

„E un bun pas, dar insuficient”. Reacția lui Ion Chicu la plecarea din sistem a judecătorului Sveatoslav Moldovan

Premierul Ion Chicu consideră că plecarea din sistem „a judecătorilor din vina cărora țara noastră are de plătit zeci de milioane la CtEDO e un bun pas, dar insuficient. Trebuie să plătească”. Declarația a fost făcută pe pagina sa de Facebook, astăzi, 19 martie.

„Dle Fadei Nagacevschi, vă rog mecanismul funcțional de acțiune în regres să fie promovat cât mai rapid. În acest caz nu stăm acasă”, a mai scris Chicu.

Precizăm că judecătorul Curții Supreme de Justiție, Sveatoslav Moldovan și-a dat demisia. Acesta a făcut parte din completul de judecată care a examinat dosarul Gemenii, pentru care Republica Moldova a fost condamnată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, fiind obligată să achite despăgubiri în valoare de 70 de milioane de lei.

Amintim că, în cadrul ședinței din 19 februarie a guvernului, premierul Ion Chicu a solicitat să fie făcute rectificări la bugetul de stat pentru anul curent, astfel încât finanțarea pentru sistemul judecătoresc în 2020 să fie redusă cu 70 de milioane de lei. Banii respectivi ar urma să fie achitați de către Republica Moldova ca urmare a unei decizii CEDO, pronunțate în 2011, privind achitarea de despăgubiri foștilor acționar ai casei de comerț „Gemenii”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: