Ucraina nu va găzdui ediția din anul 2023 a Eurovision. Precizările organizatorilor
Full Article 1 minutes read

Ucraina nu va găzdui ediția din anul 2023 a Eurovision. Precizările organizatorilor

Din motive de siguranță, concursul muzical Eurovision 2023 nu se va desfășura în Ucraina. Anunțul a fost făcut de Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), într-un mesaj postat pe Twitter.

Deși câștigătorii ediției Eurovision 2022 provin din Ucraina, țară supusă invaziei ruse, iar regula spune că câștigătorii devin și organizatori, EBU anunță că viitoarea ediție a Eurovision nu se va desfășura la Kiev.

Având în vedere circumstanțele actuale, garanțiile de securitate și operaționale cerute de radiodifuzor pentru a găzdui, organiza și produce Concursul Eurovision în conformitate cu Regulile Eurovision nu pot fi îndeplinite de UA:PBC (Compania Națională de Radiodifuziune Publică a Ucrainei)”, se arată în comunicatul oficial.

De menționat că Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câștigat Eurovision 2022 cu piesa „Stefania”, în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucraina a primit 631 de puncte.

Republica Moldova, reprezentată de Zdob și Zdub și Orchestra fraților Advahov, s-a clasat pe locul 7. Piesa „Trenulețul” a acumulat 239 de puncte.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: