Echipamente medicale performante din partea OMS și SUA, pentru spitalele din Republica Moldova. Valoarea donației se ridică la 400 mii dolari
Full Article 1 minutes read

Echipamente medicale performante din partea OMS și SUA, pentru spitalele din Republica Moldova. Valoarea donației se ridică la 400 mii dolari

Un nou lot de echipamente medicale performante și consumabile a ajuns în Republica Moldova. Potrivit Ministerului Sănătății, echipamentele vor fi utilizate pentru acordarea îngrijirilor pacienților în stare critică, cu afecțiuni cardiace, insuficiență respiratorie, traumatisme și alte urgențe medicale.

50 de electrocardiografe, zece ventilatoare pulmonare și cinci aparate portabile de ultrasonografie, de care echipele de asistență medicală urgentă vor dispune în premieră, vor ajunge în spitalele din întreaga țară. De asemenea, Statele Unite ale Americii și Organizația Mondială a Sănătății donează țării noastre 280 de truse de prim ajutor în care sunt consumabile pentru intervenirea promptă în cazul situațiilor de urgență, 300 de senzori pentru pulsoximetre și 550 de consumabile pentru infuzie intraosoasă.

Potrivit sursei citate, lotul de echipamente și consumabile vor permite depistarea dereglărilor funcțiilor vitale și monitorizarea continuă, cu aplicarea măsurile de salvare a vieților omenești, atât la locul solicitării, cât și pe parcursul transportării pacienților la spitale.

Consumabile vor fi repartizate inclusiv la 18 instituții medico-sanitare spitalicești – 11 raionale, patru republicane și trei municipale.

Valoarea totală a donației constituie circa 400 mii dolari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: