Economie pe timp de criză. Ungheni stinge lumina în stradă în timpul nopții
Full Article 2 minutes read

Economie pe timp de criză. Ungheni stinge lumina în stradă în timpul nopții

Iluminatul stradal pe timp de noapte va fi sistat, la Ungheni. O decizie în acest sens a fost luată de autoritățile municipiului, după îndemnul vicepremierului Andrei Spînu de a economisi energia electrică. Potrivit unei note informative emise de Primăria Ungheni, lumina în stradă se va stinge începând cu ora 23:30, timp de 5,5 ore, adică până la 05:00 dimineața.  

„Atenție! Se sistează iluminatul stradal în intervalul de timp 23:30 – 05:00, urmare a îndemnului viceprim-ministrului Andrei Spânu privind economisirea energiei electrice din motiv că Ucraina a fost nevoită să oprească livrarea acesteia către Republica Moldova”, se arată în nota informativă emisă.

În context, autoritatea publică locală îndeamnă unghenenii să economisească curentul electric „cât de mult pot”, „pentru a evita sistarea livrării acestuia pe perioade mai lungi”.

„Sperăm cu toții că Ucraina va reuși să-și restabilească în termeni restrânși sistemele electrice, astfel ca să poată să reia livrarea energiei electrice către Republica Moldova. Vă mulțumim pentru înțelegere”, a conchis APL Ungheni.

Amintim că pe 10 octombrie, Ucraina a anunțat că oprește exportul de energie electrică, inclusiv pentru Moldova, din cauza atacurilor cu rachete. Pe 11 octombrie, vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a declarat că țara noastră va primi integral energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan (MGRES), începând cu 11 octombrie.

Ulterior, pe 11 octombrie, Spînu a venit cu un apel către moldoveni. Oficialul a îndemnat cetățenii să economisească energia electrică, în mod special între orele 07:00 – 10:00 și 18:00 – 23:00. Viceprim-ministrul a explicat că acest lucru ne va permite să avem energie electrică „fără a fi nevoiți să intervenim în activitățile zilnice”. Andrei Spînu a menționat că toate instituțiile publice au primit instrucțiuni referitoare la reducerea consumului de energie. Totodată, de ieri, Guvernul, Parlamentul și Președinția opresc iluminatul între orele menționate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: