Învățământ pe vreme de pandemie. Ministrul Educației a anunțat cum vor studia elevii și studenții în următoarea perioadă
Full Article 3 minutes read

Învățământ pe vreme de pandemie. Ministrul Educației a anunțat cum vor studia elevii și studenții în următoarea perioadă

În data de 1 septembrie 2020, și-au reluat activitatea 1233 de școli. În prezent, 19 instituții de învățământ rămân închise, 11 dintre care sunt în carantină. Anunțul a fost făcut de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov, în cadrul unei conferințe de presă. De asemenea, doar 404 din cele peste 1398 de instituţii preşcolare și-au reluat activitatea de astăzi. 

„Din 1252 de instituții de învățământ publice și private, s-au deschis la 1 septembrie 1233 de instituții, cu aplicarea diverselor forme de organizare a studiilor. 19 instituții nu s-au redeschis fizic. Dintre acestea, 11 sunt în carantină, iar alte 8 din diverse motive”, a anunțat ministrul Educației.

Oficialul a precizat că cele 19 instituții de învățământ se vor redeschide în decurs de două săptămâni. Ministrul Educației a mai spus că în 800 de școli procesul de învățământ se va desfășura cu prezența fizică la ore. Elevii din alte 105 instituții vor învăța în două schimburi, iar 3 instituții au optat pentru program de studiu combinat: unele ore se vor desfășura la distanță, iar altele cu prezența elevilor în sălile de clasă. În 6 instituții de învățământ elevii din fiecare clasă vor fi împărțiți în două grupuri: jumătate vor învăța de la distanță, iar jumătate de acasă. 19 instituții de învățământ au optat pentru ore online, iar 314 au ales un model combinat de studiu.

În ceea ce ține de grădinițe, doar 404 din cele peste 1398 de instituţii preşcolare și-au reluat activitatea de astăzi.

„Se recomandă ca copilul să fie însoțit de la și spre educația timpurie de către una și aceeași persoană, cu vârsta mai mare de 16 ani. Atenționez public: părinții nu sunt obligați să achite taxe pentru achiziționarea substanțelor dezinfectante în instituțiile de învățământ”, a precizat Igor Șarov.

Cât despre universități, ministrul Educației a menționat că în primele 2 săptămâni, studenții din cele 24 de universități din țară vor studia cel puțin primele două săptămâni în regim online. Cazarea studenților în cămine se va realiza pe parcursul lunii septembrie, în mai multe etape. Primii care vor fi cazați vor fi studenții anului I.

Amintim că, pe 13 iulie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a propus instituțiilor de învățământ 7 modele de organizare a procesului de studii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: