Elevilor din Rusia le va fi predată pregătirea militară în școli
Full Article 2 minutes read

Elevilor din Rusia le va fi predată pregătirea militară în școli

Un curs de pregătire militară de bază va fi predat în școlile din Rusia. Despre aceasta a anunțat ministrul educației rus, Serghei Kravtsov. Cursul va fi introdus în curriculumm începând cu următorul an școlar, informează BBC

Anterior a mai existat un asemenea curs în programul școlar, dar s-a renunțat la el la începutul anilor 1990.

„Cursul va fi disponibil în școli începând de anul viitor. Până la 1 ianuarie acesta va fi pregătit, iar apoi va fi testat. În programul școlar acesta va fi introdus în următorul an școlar”, a spus Kravtsov.

Totodată, Kravtsov a anunțat mai devreme că în curriculumm școlar a fost introdus un curs despre bazele unei vieți sigure. 

Presa din Rusia a calculat și a ajuns la concluzia că împreună cu celelalte cursuri asemănătoare, lecțiile legate de război vor ocupa până la 6% din încărcătura medie anuală de predare în școlile din Rusia.

De asemenea, în acest an a fost introdus și cursul „Discuții importante”, la care elevilor le este insuflat patriotismul și unde se vorbește despre obiectivele războiului din Ucraina.

Calificarea războiului din Ucraina drept „operațiunea specială”, a provocat un șir de scandaliri în cadrul cursului. Ministrul Kravtsov însă insistă ca copiilor să li se vorbească în continuare despre „operațiunea specială”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: