Elon Musk a devenit patronul Twitter, iar foștii directori au plecat. Suma colosală cu care a cumpărat rețeaua
Full Article 2 minutes read

Elon Musk a devenit patronul Twitter, iar foștii directori au plecat. Suma colosală cu care a cumpărat rețeaua

Cel mai bogat om de pe planetă, fondatorul SpaceX și Tesla, Elon Musk a devenit oficial noul proprietar al Twitter. Businessmanul a cumpărat rețeaua de socializare cu 44 de miliarde de dolari.

O dată cu preluarea conducerii de către Elon Musk, directorul general Twitter, Parag Agrawal și directorul Ned Segal au părăsit compania, informează BBC.

Acordul de achiziție a rețelei de socializare Twitter trebuia să fie încheiat până vineri, 28 octombrie – altfel Musk s-ar fi confruntat cu un proces de judecată în care șansele sale de câștig erau mici.

Cu o zi înainte au apărut informații precum că mai multe bănci au început să transfere fonduri într-un cont special pentru finanțarea tranzacției.

După achiziție, Elon Musk a publicat un apel către agenții de publicitate de pe Twitter, în care a încercat să explice motivele pentru care a decis să achiziționeze serviciul de microblogging.

„Am făcut asta pentru a încerca să ajut umanitatea pe care o iubesc. Este important ca viitorul civilizației să aibă o piață comună a orașului digital, unde să poată fi discutate toate părerile – în mod sănătos, fără a recurge la violență, a scris Musk.

Fondatorul Tesla a mai dat asigurări că Twitter nu va fi un teritoriu al permisivității, ci o platformă prietenoasă și ospitalieră în care fiecare poate găsi exact ceea ce își dorește. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: