Emilian Crețu, dezamăgit de Maia Sandu, după ce PAS și-a retras susținerea pentru primarul de Negureni: “Atât de proști să fim?”
Full Article 4 minutes read

Emilian Crețu, dezamăgit de Maia Sandu, după ce PAS și-a retras susținerea pentru primarul de Negureni: “Atât de proști să fim?”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Viorel Barda, a anunțat că în localitatea Negureni din raionul Telenești, la alegerile locale din 5 noiembrie, din partea formațiunii politice va candida Valeriu Botnaru. Asta în timp ce actualul primar de Negureni, Ion Popa, la fel este membru PAS. În urma anunțului, actorul Emilian Crețu a venit cu o reacție aprinsă, exprimânduși nemulțumirea față de toate problemele și gafele actualei guvernări, pe care a susținut-o în campania electorală. Potrivit artistului, Popa nu a fost propus de PAS în scrutinul din toamnă „pentru că nu a fost destul de loial partidului”. Declarațiile au fost făcute, pe 28 iulie, în cadrul unui live pe rețelele de socializare. 

„Primarul de Negureni este primar PAS. Primar PAS! Ieri, pe Facebook a apărut o postare a deputatului PAS Viorel Barda, pe care nu l-am știut. Domnule Barda, trebuie să știți un singur lucru: sunteți în funcția de deputat PAS în primul rând datorită oamenilor, prostului de mine, prostului de Ion Popa, care au susținut Maia Sandu. Sunteți pentru mine un zero mare. Ce ai făcut tu pentru țara aceasta? Viorel Barda este deputatul responsabil de raionul Telenești și ieri a anunțat un nou candidat din partea PAS la funcția de primar în Negureni”, a declarat Emilian Crețu.

Potrivit actorului, PAS a ales să susțină o altă persoană pentru șefia localității Negureni pentru că actualul primar „nu este destul de loial partidului”.

„Voi de ce fel de primari aveți nevoie? Niște moli, care să tacă când faceți greșeli? Popa a ieșit de multe ori cu postări, inclusiv când a secat Răut, pentru că este om cu coloană vertebrală”, le-a reproșat Crețu.

Totodată, artistul a avut un mesaj și pentru președinta Maia Sandu, unde o întreabă dacă ea cunoaște despre toate gafele partidului sau le susține.

„Dezamăgirea nu este doar a mea și nu este doar a primarului de Negureni Ion Popa. Doamna Sandu, eu pot să vă dau acces la pagina mea de Instagram să citiți toate comentariile, în urma postărilor mele de ieri, să vedeți ce scriu oamenii, care v-au votat la fel ca și mine. Știți foarte bine cu câtă naivitate am susținut Maia Sandu să fie președinte. Cu siguranță tot PAS-ul știe că toate fotoliile, 63 la număr, sunt datorită Maiei Sandu. Nu mai este un PAS, sunt două clanuri PAS, care se bat cap în cap. La toate greșelile pe care le faceți nici nu o să aveți nevoie de cineva, care să vă blameze. Primarul de Negureni Ion Popa, din partidul PAS, era turbat ca să schimbe țara. Alerga în stânga și în dreaptă. Și eu, și Ion Popa, și diaspora a vrut o schimbare. Dar, s-a schimbat doar culoarea, însă la fel se întâmplă mizerii. Oamenii din PAS se îmbogățesc și dumnevoastră știți asta. Îi dați afară din funcții, trece o perioadă și-i întoarceți. Noi atât de proști să fim, doamna Maia Sandu? Cum a spus cineva, politica chiar este mare curvă. Cu ce sunteți mai buni de cât celelalte guvernări? Am crezut în dumnevoastră. Pentru ce s-au dus oamenii mii de kilometri să vă voteze? Cât timp o să ne vopsiți ochii cu paravanul că vrem în UE?”, i-a transmis Crețu președintei.

Emilian Crețu și-a exprimat speranța că șefa statului, dar și partidul vor veni cu o reacție la această situație.

Reacția PAS

PAS a anunțat pe pagina oficială a formațiunii că Biroul Permanent Național s-a sesizat referitor la procesul de desemnare a candidatului la funcția de primar din satul Negureni, raionul Telenești, şi anunţă că, în conformitate cu prevederile statutare, decizia trebuie aprobată la ședința Biroului. După luarea deciziei, aceasta va fi anunţată public.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: