Emiratele Arabe Unite va administra și a treia doză de vaccin chinezesc Sinopharm. Serul este utilizat și în Moldova
Full Article 2 minutes read

Emiratele Arabe Unite va administra și a treia doză de vaccin chinezesc Sinopharm. Serul este utilizat și în Moldova

Emiratele Arabe Unite (EAU), una dintre țările cu cele mai ridicate rate de vaccinare anti-COVID-19, va administra și a treia doză de vaccin chinezesc Sinopharm, ca ”doză de consolidare” pentru persoanele care au primit cele două doze din acest vaccin cu cel puțin șase luni în urmă, relatează AGERPRES.

Vor avea prioritate pentru această doză de consolidare persoanele vârstnice și cele cu boli cronice. A treia doză a fost deja inoculată unor persoane care după primele două doze nu au dezvoltat suficienți anticorpi.

Deși EAU și-a vaccinat până în prezent 73,88% din populația eligibilă, adică persoanele în vârstă de la 16 ani în sus, marți a înregistrat 1.270 de noi cazuri de COVID-19 și patru noi decese, la o populație de circa 9,7 milioane de locuitori.

Vaccinul Sinopharm, realizat pe bază de adenovirus, a avut în studiile clinice o eficacitate de 79% pentru prevenirea cazurilor grave de COVID-19, o evaluare separată efectuată în EAU arătând o eficacitate de 86% pentru cazurile de același fel. Pe lângă acest vaccin, EAU a administrat de la începutul campaniei de vaccinare de asemenea serurile Pfizer-Biontech și AstraZeneca, însă vaccinul Sinopharm este predominant.

Precizăm că serul Sinopharm este utilizat și în Republica Moldova. Potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății, până pe 15 mai, circa 1000 de persoane din țara noastră au fost imunizate cu acest vaccin.

Pe 26 aprilie, la Chișinău au ajuns 150 de mii de doze de ser  Sinopharm, care au fost oferite gratis de către guvernul chinez.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: