Emmanuel Macron a anunțat carantină națională în Franța timp de o lună
Full Article 2 minutes read

Emmanuel Macron a anunțat carantină națională în Franța timp de o lună

Franța introduce carantină națională timp de o lună. Anunțul a fost făcut de către președintele Emmanuel Macron, într-o adresare televizată, dată pe post în seara de 31 martie. Restricțiile vor intra în vigoare de sâmbătă, scrie Euronews.

Președintele Franței a subliniat că Parisul a refuzat până în ultimul moment să înăsprească restricțiile, însă situația este tot mai alarmantă din cauza tulpinii britanice.

Macron a calificat situația drept „epidemie în epidemie”. Acesta a menționat că, potrivit medicilor, 44% dintre pacienții care ajung în secția de reanimare au mai puțin de 65 de ani. De aceea, măsurile care au fost introduse din 18 martie în 19 regiuni, de sâmbătă vor fi valabile în întreaga țară. Toate magazinele, în afară de cele alimentare, vor fi închise. Restricțiile de circulație vor intra în vigoare de la ora 19:00, iar locuitorii nu vor avea dreptul să se îndepărteze de casă la o distanță mai mare de 10 kilometri.

Toate instituțiile de învățământ își închid porțile pentru trei săptămâni. Vacanța de Paști începe din 12 aprilie. Părinții care nu pot lucra de la distanță vor avea dreptul să lucreze doar part time. Întreprinderile vor beneficia de susținere financiară. Emmanuel Macron a adus mulțumiri pedagogilor, datorită eforturilor cărora s-a reușit până în ultimul moment să nu fie închise școlile.

Potrivit platformei Worldometers, Franța este pe locul 4 în lume după numărul de persoane infectate cu COVID-19 de la începutul pandemiei – peste 4,6 mln. Aproape 96 de mii de persoane au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: