Emoții pentru Igor Dodon. Fostul președinte este așteptat astăzi în fața judecătorilor
Full Article 2 minutes read

Emoții pentru Igor Dodon. Fostul președinte este așteptat astăzi în fața judecătorilor

Fostul președinte al țării Igor Dodon este așteptat astăzi, 19 iulie, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Magistrații urmează să decidă dacă vor da sau nu curs cererii procurorilor de a prelungi măsura preventivă sub formă de arest preventiv cu încă 30 de zile pe numele lui Dodon. Ședința va începe la ora 14:30.

Amintim că procurorii i-au înmânat lui Dodon demersul și materiale privind prelungirea măsurii preventive sub forma de arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile, pe 15 iulie. La PA, fostul președinte a fost huiduit de un activist civic: „Trădătorule”, „Iuda”, „Spurcăciune” – striga el.

Astăzi, 19 iulie, Dodon a fost așteptat la prima ședință de judecată în cazul panglicii „Sfântul Gheorghe”, pe care Dodon a purtat-o pe 9 mai, deși legea interzicea acest lucru. Totuși, ședința a fost amânată până în toamnă, după ce Dodon, aflat în arest la domiciliu, nu s-a prezentat.

Igor Dodon se află, în prezent, în arest preventiv la domiciliu. Pe 29 iunie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au luat decizia să-i prelungească arestul preventiv la domiciliu cu încă 30 de zile. Igor Dodon figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie curent, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Igor Dodon pledează nevinovat și califică dosarele deschise pe numele său drept „politice”. Potrivit lui, acuzațiile au fost înaintate „la comandă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: